Företagets vision

Rätt hjälp i rätt tid.
Alla vi som arbetar här har under många år arbetat med barn och ungdomar, vi har alla sett hur rätt hjälp i tid kan ge stora resultat. En frustration växte då vi inte alltid kunde leverera detta inom den offentliga vården och en längtan om att utveckla någonting annat startade. Att kunna erbjuda det familjerna behöver, att kunna möta varje individ och att kunna lyssna på vad just de behöver.

Gruppen barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är ofta en grupp som ses som “jobbiga, störande“ eller som inte ses alls. Men det är en grupp som också har stor potential och med rätt hjälp kan de bidra med så mycket. Tänka nytt, tänka annorlunda och tänka mycket.

ett skrattande lekande barn

Vi kan också med rätt behandling och hjälpmedel få dem att förstå sig själva på ett helt annat sätt vilket minskar lidande både för individen och familjen.
Vi vill på vår mottagning ha familjen i fokus och att alla som kommer hit ska få bli sedda.

När jag, Therese, själv hamnade på andra sidan av vården och fick uppleva den frustration, ångest och oro som andra upplevt före mig så visste jag vart jag ville göra skillnad. Om jag bara kunde hjälpa en enda så skulle det vara värt det. Att få en diagnos hjälper inte, men kan vara ett kvitto på att “jag är inte en dålig förälder, jag inbillar mig inte bara, det räcker inte om jag sätter hårdare gränser, inte sätter några gränser“ utan det är någonting som är annorlunda med just mitt barn. Men vad händer efter utredning och diagnos? Många gånger blir man lämnad med flera frågor.

Vart ska jag vända mig nu?
Vad händer nu?

På NPF- gruppen vill vi även kunna vara ett stöd efteråt där vi, i samarbete med familjerna, kan arbeta fram strategier som funkar. Ge de en vardag som inte bara är konflikter, utbrott och ångest utan där man kan få vara en familj. Sen kommer inte deras familj se ut som alla andras, men den kommer vara så mycket bättre med lite extra allt. Jag skulle aldrig vilja vara utan min son för han är den som ser mig mest, som bryr sig mest och han är inte sina diagnoser utan han är Ebbe! En helt underbar, nyfiken och finurlig liten kille!

Varmt välkomna till oss!
NPF-gruppen genom Therese HanssonOtroligt snabbaJättebra med barnOtroligt snabbaJättebra med barn

Ta första steget

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss så berättar vi mer.