NPF-gruppen 2 år!

Den 1 februari 2021, kl. 08.00 öppnade vi våran mottagning. Efter år av förberedelser, förväntningar och funderingar öppnades telefonen. Nån minut efter det så ringde telefonen och vi bokade in våran första kund. Känslan just då går knappt att beskriva.

Jag hade i februari året innan sagt upp mig från mitt jobb som chef inom hälso- och sjukvården. Tre barn och villa, livet kändes lite osäkert. Lovade stanna till sommaren och en månad senare stod vi mitt i en pandemi. Livet var kaos för så många av oss.  Jag stannade kvar och jobbade under sommaren, bidrog med det lilla jag kunde. Tanken på att starta en mottagning kändes just då så långt borta men det kom en höst och planeringen fortsatte. Det var jag och många beslut. Ordna lokal, möblera och försöka få till en hemsida. Allting snurrade på. Vad hade jag gett mig in i? Skulle detta gå?

Vi hade en liten skakig första vår med perioder av många utredningar och sedan veckor med noll utredningar. Stina och jag tillbringade många timmar stirrandes på varandra, men till hösten så fick vi hjälpa ett annat bolag med några utredningar och det började snurra på lite mera. Vi fick under 2022 avtal med några regioner och det började hända någonting. Augusti förra året anställde vi en till psykolog och nu i mars kommer vi vara 6 stycken psykologer!

Det har varit två år med mycket jobb, jag har stundtals haft flera olika jobb och inte tagit ut någon lön ur företaget, för att få det att gå ihop. Semesterdagarna kan jag nog räkna på mina fingrar. Familjen har fått stå tillbaka litegrann och visst har det dåliga samvetet gnagt ibland. Men när det känts tungt och jobbigt så är det toppen med underbara partners som jag får gnälla av mig lite hos, berätta all min frustration för och sen bryta ihop en stund. Deppa en kväll och sen så är jag tillbaka på banan igen. Nytt fokus och nya idéer. Träna och träna, inte prioritera bort det för det ger mig så mycket energi och svettas ut lite ilska är alltid bra.

Mitt fokus har hela tiden varit att kunna hjälpa så många familjer som möjligt! Bidra med kunskap och utveckling för alla våra underbara barn.

En tacksam förälder, ett barn som får en förklaring till varför hen fungerar som hen gör och ett gott råd till förtvivlade familjer – gör allt värt det!

Killen här nedanför, som när han mår bra är precis som på bilden, finurlig, fundersam och med bus i blicken, är han som inspirerat mig till det här.  Den resan vi gjorde borde kunna vara så mycket smidigare och snabbare.

DSC_9749

Nu ser jag framemot att om två år blicka tillbaka och ha 15 anställda psykologer, 2 sjuksköterskor och arbetsterapeuter anställda. Att vi ska kunna erbjuda mera behandling, utreda ännu flera och framförallt belysa hur viktigt det är att alla får utvecklas, må bra och vara sig själva!

NPF-gruppen, stort grattis på 2- årsdagen!

Ta första steget

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss så berättar vi mer.