Internationella NPF-dagen

Idag på Internationella NPF-dagen vill vi passa på att hylla alla era underbara barn- och ungdomar med era fantastiska föräldrar! Ni gör ett oerhört jobb varje dag och ni är helt underbara!
För oss som yrkesverksamma och för alla er som lever med diagnoser eller med någon med en diagnos hade det varit lättare om alla med autism och alla med ADHD skulle vara på ett visst sätt och att om man bemöter det beteendet så får man det här resultatet. Men så är det inte! En diagnos förklarar inte en människa utan alla är individer. Som person och som anhörig/familj/skolpersonal måste vi lära oss hur just du fungerar. Hur reagerar du på olika situationer? Vad är svårt för just dig och vad är lätt för just dig? Vad är dina styrkor och svagheter?
Det är just detta som lockar mig som yrkesverksam, att jag alltid måste vara nyfiken och att jag aldrig blir fullärd. Men det är just detta, som för mig som npf-förälder, kan driva mig till vansinne. I går funkade det jättebra med svarta byxor men inte idag. I går gick det jättebra att åka till skolan men inte idag. I går gick det bra med kniv och gaffel vid matbordet men idag åkte tallriken i golvet på grund av just det.

Livet är extra allt men extra allt både på gott och ont. Jag har skrivit det flera gånger i olika forum men det är också extra allt på plussidan. Är det någonting som min son blir glad över, då blir han jätteglad. Han kanske inte visar det på ”normalt” sätt men jag som känner honom ser det och jag vet att han kan leva på det i månader eller år då. Han är också den som ser mig mest av mina barn, uppmärksammar om jag har nya kläder, örhängen eller frisyr. Den som varje kväll säger ”godnatt, jag älskar dig”.
Sen skulle jag verkligen önska att vi 2022 var mera accepterande, mera förstående och mera mån om att alla ska få vara med i samhället. Många av våra NPF-barn och ungdomar exkluderas redan i tidig skolålder. De kan inte skärpa sig, försöka mera än vad de gör eller bara uppfostras bättre. De behöver förståelse, anpassningar och ett bemötande som de kan förstå!

Vi på NPF-gruppen arbetar med utredningar av barn- och ungdomar men försöker också få en förståelse och acceptans för alla med en NPF-diagnos. Det är ett steg framåt och två steg bakåt ibland men vi ger inte upp. Allas rätt till lika värde och allas rätt till rätt vård i rätt tid!

img-1

kontakt@npf-gruppen.se

Ta första steget

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss så berättar vi mer.